Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Michelle Obama

 

MicelleObamaAstrologinen henkilökuva Yhdysvaltain 1. naisesta ja vaimosta - Michelle Obamasta

Michellen astrologinen kartta on hyvin selkeä. Kun planeetat tekevät keskenään aspekteja toisiinsa, kertoo se luonteenpiirteiden kirjosta ja temperamentin laadusta ihmisessä. Michellen kartalla ei planeetat toimivat ikään kuin toisistaan riippumattomasti. Planeetat eivät saa hyvässä eivätkä pahassa, vaikutteita toisiltaan.

Astrologeilla on tästä erilaisia näkemyksiä. Itse tulkitsen asian siten, että selkeän yksinkertaisella kartalla henkilö (sielu) on valinnut ikäänkuin yhden selkeän tehtävän tai syyn syntyä tuona hetkenä. Vähä aspektisella kartalla ei henkilö ole ristiriitaisesti itse itsensä tiellä pohtiessaan valintojaan, vaan hän kykenee toimiaan melko vaivattomasti valitsemalla elämänalueellaan. 


Kauris Michelle on järjestyksen ihminen joka pitää asiansa aina kadehdittavan hyvässä järjestyksessä. Toisaalta hänessä on kauriin kylmyyttä ja asiallisuutta, mutta sisältä hän on empaattisen, naisellisen ja äidillisen pehmeä.
Hänellä on tasapuolinen ja lempeä asenne kaikkia ihmisiä kohtaan. Michelle mielellään ottaa lähelleen ja halaa herkästi vieraitakin ihmisiä (Venus ja Kuu Kaloissa). Keloaika ei ole tiedossa emmekä tiedä nousumerkkiä.

Presidentti Obaman virkaanastumistilaisuuden suorassa TV-lähetyksessä 20.1.2009 näimme, kuinka huolehtiva asenne Michellellä on muita kohtaan. Uuden presidenttiparin yhdessä saattaessa Bushit helikopterille ja hyvästelivät protokollan mukaisesti toisensa. Rouva Obama kääntyi hellän tuttavallisesti presidentti Bushin puoleen ja hyvästeli hänet lempeästi halaamalla. Tarkkasilmäisenä saatoimme huomata että se poikkesi yleisestä linjasta. Tämä halaus kertoi rva Obaman kyvystä kohdata ihmiset suoraan ja rohkeasti, tasa-arvoisena ilman asenteita.  

Michellen ulkoinen kertoo laatutietoisuudesta asusteiden materiaali valoinnoissa. Arvokkuus ja hyvät leikkaukset näkyvät hänen pukeutumisessaan. Aito nahka, sädehtivät ja runollisen kauniit helmikairailut kankaat välittävät hänessä asuvan satumaisen henkilön. Michellein Venus sijaitsee romnattisissa Kalojen merkissä joka tukee kimaltelevaa tyyliä. Uskaltaisin väittää että Michelle Aurinko Kauriina valitsee mitä todennäköisimmin ne asut jotka ovat valmistettu kestäviä luonnonmateriaaleista. Designer-asuissa on hyvä leikkaus ja ne ovat varmasti kestäviä, erittäin käytännöllisiä ja asut ovat vapaasti yhdisteltävissä keskenään, ja ennen kaikkia niissä on kyettävä vapaasti liikkumaan (mars vesimies).


M.ObamaMichellen Mars on inspiroivassa ja yllätyksellisessä Vesimiehen merkissä joka antaa hänelle luontaista spontaaniuttaan.  Michellen tavassa liikkua on jotakin arvaamatonta nuorekasta, urheilullista ja raisua. Aivan kuin hän leijuisi liikkuessaan. Itsevarmuus näkyy hänestä ja tarvittaessa löytyy koviakin otteita.
Merkurius kauriissa antaa halua ja sisua tehdä asiat paremmin kuin hyvin. Kauriin henkinen asenne on ”sotilaallisen” kurinalaista. Kauriit ovat luontaisesti erittäin vastuuntuntoisia. Tarkkuutensa ja järjestelmällisyytensä avulla hän saa asiat vaivattomasti pysymään ihailtavan hyvin järjestyksessä.
Niinpä Michellelle vastuun ja velvollisuuksien kantaminen ei ole tylsää, vaan elämässä keskitytään siihen mikä on todellista ja konkreettista. Hänessä ei ole tyhjän haihattelijaa tai tuulentupien rakentajaa. Jokaisella asialla on syynsä, jokaisella ihmisellä on omat tehtävänsä ja aivan varmasti hänen kotinsakin on aivan luontojaan siisti ja tavarat ovat niille varatuilla paikoillaan.
Hän  on ja  tulee olemaan todellinen  malliesimerkki naisille! Mutta Kauris merkin luonteen mukaisesti tämä ei näy hetkessä, vaan ajankuluessa pikkuhiljaa.

Millaisia haasteita hän kohtaa tulevassa roolissaan

1)    Tällä hetkellä rva Obama elää naisen ja ihmisenä unelmiensa rakkaustarinaa. Hän saa ja antaa rakkautta. Romanttinen ja esteettinen aistimaailma on avoin uusille mauille, tuoksuille ja kauniille esineille. Tämä sopii hyvin elämän vaiheeseen Valkoisessa talossa.
Michelle vapautuu monista tunne-elämää haitanneista ongelmista, kuten liiallisesta uhrautumisesta omalla ajallaan.  Hänen puoleensa vetävä olemuksena on haluttua seuraa ja kokeekin mieliinpainuvia hetkiä tapaamisia erilaisten ihmisten kanssa.
Tämä kaikki kertoo siitä että Michelle on saanut aidosti koko kansan tuen. (Pluto tekee mitä parhainta kulmaa juuri v. 2008–2009 Michellen Kuuhun ja Venukseen Kaloissa).

2)    AU 26’40 Uranus nostattaa tänä vuonna Michellestä uusia käyttämättömiä puolia esille.  Kesällä 1.7.2009 hän vasta varovaisesti harkitsee pitäisikö puuttua asioihin,  ja vasta seuraavan vuoden keväällä n. 18.3.2010 hänellä on rohkeutta astua nopeasti esille, jollakin ennakoimattomalla tavalla. Tilanne voi koskea vahvasti ja suoraan presidentin tukemista tai sitten jokin hänen oma työalueensa.
III- 6.12.2010.  Päivittäisellä tasolla tahdikkuus ja toisten mielipiteiden huomioon ottaminen on korostunut. Tänä aikana Michelle saisi valtavasti aikaan sosiaalisesti heikompiosaisten asioissa. Hän voisi parantaa naisten, lasten ja syrjäytyneiden asemaan.   

3) Ensi vuonna hallinnollisten asioiden tutkiminen saattaisi johtaa lakimuutoksiin hänen rva Obaman aloitteestaan. Näitä alueita voisi olla lapsen aseman parantaminen, koulutukseen ja opiskeluun liittyvät tavoitteet. Toisaalta Michelle voisi tulla päättäväisemmäksi omassa roolissaan. Lakialoitteet tai jotkin omat mielipiteet  hänen omalla alueellaan korostuvat ja toisaalta varovaisuus sanomisissa korostuu. Uudessa roolissa on ymmärrettävät että jokaisella sanomisella on vaikutusvaltaa (Pluto) ja niitä voitaisiin jopa käyttää väärin häntä vastaan. (Pluto ylittää Merkuriuksen kauriissa sahaten siinä edestakaisin (4’50) I- 19.2.2010., II- 27.5.2010., III- 18.12.2010).
Samalla toki Pluto Kauris transiitti, antaa Michelle itselleen halun tutkia ylipäänsä viestintää, tiedottamista ja sopimuksia tarkasti.

Barack_Michelle-    Michellestä tuli rva Obama kun heidät vihittiin 18.10.1992. Hänen astrologisella kartalla naiseuden planeetat ovat molemmat viehättyvissä kalojen merkeissä. Tämä tuo naiselliseen olemukseen suurta antautumisen ja uhrautumisen halua. Ei pelkästään puolisoaan ja läheisiään kohtaan vaan kaikkea elollista kohtaan.

Aviopuolisona ja vaimona hän on mitä suloisin ja viehkein. Eräs astrologinen väittämä Venus Kalat naisista on, että he ovat miehelleen uusi erilainen nainen joka hetki, taianomaisen muuntumiskykynsä vuoksi. Heidän rakkautensa on vailla ehdollistumia, siitä millaisen keskinäisen suhteen tulisi olla.

Michellellä on kyky ottaa miehensä vastaan sellaisina kun hän on tuomitsematta toista missään tilanteessa. Puhuimmepa kuinka yksityisestä ja intiimistä tilanteesta tahansa.
Barackin on miehenä hyvin lohduttava palata tällaisen naisen syliin joka kykenee sekä hassuttelemaan, lohduttamaan ja toiminaan asiallisella tasolla samanaikaisesti. Michelle on monella tapaa parasta ja esimerkillistä vaimoainesta. Hänenlaisena nainen on korvaamaton apu miehelleen!

Michellellä on loistava kyky saada asiat muuttumaan. Siitä kertoo hänen letkautuksensa miehen esittämään kysymykseen ’josko hän lähtisi presidentti kisaan mukaan’? Michelle laittoi "..ehdoksi tupakanpolton lopettamisen!" Tämä kertoo Michellen kyvystä käsitellä asioita vähemmän totisesti. Ja samalla kertaa niin maanläheisesti ja järkevästi, unohtamatta tosiasioita, tupakanpolton haittavaikutuksista.

Michellen kyvyt vaimona ja kumppanina tulevat toki parhaiten esille Yhdysvaltain presidentin tärkeimpänä ja läheisimpänä kumppanina ja ”neuvonantajana”.
Kaurisnainen tuskin hätkähtää mistään. Onhan selvää, että miehensä mukana kantautuu töistä kotia ”isoja” asioita. Michellen kyky olla samalla sekä kylmän järkevä ja lohduttava lohduttaessaan miestään. Hänen miehensä paineet eivät vaimoa pelota. Sillä tällä naisella  o n   a i n a  jalat maassa! Hänellä on kertakaikkisen hyviä ja toimivia neuvoja ja ratkaisuja kaikenlasiin ongelmatilanteisiin.  

Äitinä
-    Äitinä Michelle on oikeasti yksi maailman parhaista äideistä! Ainakin silloin kun hän on kotona eivätkä velvollisuudet ja oman uran kehittämispaineet (kauristeema) vie hänen huomiotaan pois lapista.
Hän on mitä suopein ja herkkävaistoisin pienokaistensa tarpeille. Ylitunteellisuudessa on tietysti vaaransa, mutta onneksi hänessä oleva kaurispuoli ehtii väliin, ettei hän ehdi ummistaa silmiään pitkäksi aikaa lastensa heikkouksilta.  
Äitinä, Michelle osaa varmasti kertoa tyttärilleen ihan omasta päästään sepitettyjä upeita satuja. Hän osaa niitä muutaman ulkoa ja lisää niihin vain ajanmukaisia tosielämän aineksia tilanteen mukaan. Kasvatusmielessä. 
Tämä äiti on imeyttänyt, kylvettänyt, syöttänyt ja peitellyt tyttärensä. Hän vaistoaa herkästi toisen ihmisen hauraimmatkin tunnelmat. Hän tietää jos jollakin perheessä on huolia tai asiat eivät etene odotetulla tavalla.

-    Yksilönä, Michelle tarvitsee hyvin rauhallisia hetkiä. Naisena hän on hyvin herkkä vaikutteille ja osaa samaistua aivan vieraankin ihmisen kärsimyksille.
Kuu kalana hän aistii toisen ihmisen hädän, surun ja pelon ja kaikki tämä luonnollisestikin vaatii pattereiden lataamista ajoittain.
Michelle on hyvin nöyrä ja kiitollinen ihminen. Hän on erittäin empaattinen ja hänellä suuri sydän. Hänellä on aito anteeksiantamisen kyky, eikä hän kuvittele itsestään liikoja.

Ehkäpä saamme vielä nähdä hänen taiteellisen puolensa! Hän tulee tekemään jotakin hyvin kaunista ja puhuttelevaa, onko se sitten taidetta vai ns. kansalaistoimintaa se jää nähtäväksi. Hän mitä loistavin henkilö, nykyiseen tehtäväänsä ja rooliinsa – maailman ensimmäisenä - naisena.

XXX
Tuleeko hänestä naisille esikuva?   Michelle Obama, kuva; gettyImage
Michelle tulee aivan varmasti vahva esikuva naisille.  Hän on aitoa vanhanajan naisjärjestönainen.
Naiset käyttävät Venusta harrastusten ja mieltymystensä kanavointiin. Ja Michellen mielikuvitus estetiikan, kauneuden, harmoniaa ja pyyteettömän rakkauden (asiaa, esineitä, ihmisiä kohtaan) on varmasti aitoa ja hyvin laajasti eri kulttuuritaustan omaavia naisia puhuttelevaa. Venuksen sijainti kollektiivisessa kalojen merkissä ja ns. ”tilanteita ja tunnelmia tapailevassa” muuttuvassa merkissä on juuri tätä. Venus kalat ihmiset rakastavat eräällä tavalla kaikkea, rikkaruhoista liljoihin ja luusereista menestyjiin. 

Tämä nainen opettaa muita rakastamalla, ei nuhtelemalla tai hylkäämällä heitä.

Michelle voi olla suuri taiteiden, kirjallisuuden, teatterin ja musiikin ystävä. Hän voi tuoda takaisin ns. korkeakulttuurin klassikot ja ihanteet ilmentäessään omaa tyylisuuntaansa.

Hän voi suunnata huomionsa hyväntekeväisyyteen uudella, tuloksia aikaan saavalla tavalla. Hän voi taustansa tuntien suunnata huomionsa naisten ja lasten aseman parantamiseen.

Michelle tuo terveet rutiinit ja arjen kunnioittamisen takaisin naisen elämään. Ruoka, terveys ja aidot materiaalit joita käytetään ruoan tai esimerkiksi asusteiden valmistamiseen. Olen aivan vakuuttunut muuttuvat hänen ”valtakaudellaan” monet asiat muuttuvat kestävimmiksi. Hän jos kuka on kestävän laadun ja järkevän kulutuksen luontainen edustaja.

Lisäksi olemme saaneet kuulla että hoitaa terveyttään harrastaa aktiivisesti kuntosaliliikuntaa, iPhonit korvillaan.

Michelle tulee aivan varmasti omalla esimerkillään muistuttamaan länsimaisia naisia heidän luontaisesta itsetunnostaan ja naisen sisäisestä viisaudesta olemalla samalla myös erittäin hyvä äiti ja rakastava vaimo.  

teksti, Tuija Uusitalo 28.2.2009
kuvat, gettyimage