Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Suomi

”Jousimies Suomi” katsoo aina eteenpäin ja tulevaisuuteen

Stytalo_Hki_kuva_Carol_OySuomessa otettiin syksyn 2008 maailmanlaauiset taantumauutiset vastaan jousimiesmäisen luottavaisesti. Maan taloudellinen tilanne oli vakaa eikä Suomi kokemut olevansa USA:n ja Euroopan tavoin pankkituen tarpeessa.

Suomi on jousimiesmäisen onnekas! Olimme varpaillamme jo pari vuotta aiemmin Venäjän puutullien takia joka haastoi metsäteollisuutta. Pelko omasta tulevaisuudesta sai Suomen terästäytymään jo ennen laajaa taantumaa.

METSÄ ja METALLITEOLLISUUS
Vesistöt ja metsät ovat aina olleet keskeisellä sijalla, sillä ne ovat elättäneet suomalaiset vuosisatojen ajan. Metalliteollisuus tulee kakkosena.
Vedestä ja puusta syntyvät ensimmäiset vesisahat joista mainitaan Naantalin luostarissa vuodelta 1533. Kruunusahoja 1550 jossa vesiratas liikutti rautaterää.

Suomen ensimmäinen rautakaivos toimi Siuntiossa mahdollisesti vuodesta 1530 alkaen. Kun suomen molemmat ensimmäiset merkittävät talouden selkärangat käynnistyivät, oli Pluto tuolloin käytännöllisessä Kauriin merkissä, myös vuosina 1516–1532 jolloin tarvekaluja ja alkeellisia koneita kehiteltiin.

Kun Pluto tuli toisen kerran noin 240 vuoden kuluttua jälleen Kauriiseen vuonna 1762 (–1778) elettiin vallankumouksen ja teollisenajan siirtymäkohdassa. Tällöin myös Suomessa otettiin teollisuuden ensiakseleita.

Suomen kielen historia Suomen_Node
Suomen kielenkannalta yksi merkittävin tekijä oli sukujuuriltaan karjalaissyntyinen Kustaa Purtanen, myöhemmin nimeltään Henrik Gabriel Porthan (s. 8.11.1739 Viitasaarella). Hän valmistui maisteriksi 1760 sopivasti kun Pluto oli vielä yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneessa Jousimiehen merkissä.  Porthan aloitti suomen historian sekä suomen itsenäistymisen ajankohdan astrologisen kartan kannalta mielenkiiltoisen ja vaikuttavan uran kaunopuheisuuden dosenttina. Porthan oli Aurinko merkiltään skorpioni joka rohkeni vaikeina aikoina perusta isänmaan kirjallisuus-salaseuran v.1770 Turussa! Aurora-seura toimi Suomen henkisen elämän keskuksena.

Merkittävää oli Suomen myöhempien vaiheiden kannalta seuran julkaisema, Suomen ensimmäinen sanomalehti ”Åbo Tidningar” joka ilmestyi vuosina 1771–1778.
Toisin sanonen, Suomen itsenäistymisen ajankohdan kannalta merkittävää pohjatyötä tehtiin hyvissä ajoin.

Merkittävää näissä kahdessa Pluto Kauris ajankohdassa on yli vuosisatojen ulottuva tunnelmien samankaltaisuus, mitä tulee Suomen henkiseen elämään. Pluto on vuosina 2008–2009 samassa kohdassa kun Porthan aloitteli uraansa 1762 luvulla.

Astrologisesti merkittäväksi sen tekee Merkuriuksen ja Kuun noususolmu yhtymä Kauriin merkin alussa. Merkurius liitetään astrologisesti myös lapsiin, puhumiseen, viestintään ynnä muuhun luoviin ja henkisesti innostavien virikkeiden kanssa.  Kuten jo ehkä arvaatkin, liitän tämän lasten pahoinvointiin ja Jokelan ja Kauhajoen koulusurmiin.
En kuitenkaan tässä yhteydessä syvenny enempää tähän psykologisesti mielenkiiltoisen yhtymäkohtaan.

 

PuunkuljetusPuunkuljetusYhteenvetona Suomen teollisuudesta
Metsä- ja metalliteollisuuden rinnalla voidaan nostaa myös monet henkiset valmiudet kuten hyvä luku- ja kirjoitustaito ja muun tekninen osaaminen.  Tätä kuvaa hyvin Suomen itsenäistämisajankohdan osuminen astrologisesti nousevaksi Kaksoseksi.


Uranus risteili myös Suomen kartalla, ennen taantumaa
Suomen valtion kartalla metsäteollisuuden epävarma tulevaisuus nousi varoittamattomana uutisiin toukokuussa 2007 Uranuksen puhaltaessa vastapäätä sijaitsevaan päivittäisen työn alueelle Kuuhun ja Marsiin joka pitää teollisuuden liikkuvia rattaita toiminnassa. Molemmat sijaitsevat työSuomikeskisessä ja tunnollisen vaatimattomassa Neitsyen merkissä. 


Kun Uranus puhalsi uudelleen samaan kohtaa, se kyseenalaisti lisää kangistuneita neitsytmäisiä alueita. Koska Uranus liittyy myös kapinointiin, se sai aikaan terveyspuolella sairaanhoitajien työnseisaukset syyskuussa 2007. Tämä sopi hyvin kuvaan, liittyyhän Neitsyeen arki ja päivittäiset työtehtävät. 
Jos perinteisyys on myrkkyä Uranukselle, niin sen aikaan saamat yllätykset yksilöllisellä ja sosiaalisella tasolla saavat ihmisen haukkomaan henkeä ison luudan pyyhkiessä. 

Joskus Uranus hajottaa kohteen perustuksiaan myöten, ettei jälleenrakentamiseen enää kyetä, ellei planeetta johon se osuu ole hyvissä asemissa kartan muihin tekijöihin jotka antavat sille kykyä nousta taas ylös. Onneksi tällainen onnekas kohta löytyy myös Suomen valtion kartalta kun Mars, tekee siinä 72 asteen kulma Pluto Rapuun.    


Itsetutkiskelu - tie suomalaiseen innovatiivisuuteen ja luovuuteen
Nykytilanne vaatii Suomea vapautumaan rajoittuneesta suorituskeskeistä toimintatavastaan ja omistauduttava enemmän kanssakäymiselle muiden kanssa. Se miten Merkurius Kauris teemalla avaudutaan, jää nähtäväksi!

Itsetutkiskelun prosessi on juuri nyt meneillään globaalin taantuman aikana. ”Mekaanisen ajattelumme” hyötyjä ovat runsaat toimivat ideamme. Patentoimme väestöömme nähden huomattavan määrän keksintöjä.
Mekaaniset tai tekniset sovellutukset eivät kuitenkaan tuo onnea varsinkaan tänä itsetutkiskelun aikana johon Pluto Kauriissa tällä hetkellä patistaa.  
Lasten ja nuorten asioista keskustelu on vain osa totuutta sillä ne eivät mielestäni ole säkin pohja.  
Kansakuntana, yrityksenä tai kotina meidän tulisi löytää uudenlaista merkitystä yhdessäololle ja vuorovaikutukselle (transiitti Pluto 7 huoneessa, noususolmulla, yhtymässä Merkuriukseen).

Itsenäistyneen kansakunnan on löydettävä rohkeutta luottaa enemmän itseensä. Jonkinlainen kuvitteellinen tai todellinen läheisriippuvuus (Laskusolmu ja Pluto yhtymä Ravussa) vaatii tällä hetkellä napanuoran katkaisemista ”suojan ja sylin kaipuusta”.
Suomen ja sen väestön on luovuttava kadotetun isähahmon etsimisestä ja kasvettava - itse – yksilölliseen vanhemmuuteen. On otettava vastuu omista ratkaisuista syvemmällä tasolla. Meistä on huolehdittu ja meitä on isännöity sekä Venäjän että Ruotsin puolelta, kuten myös Neuvostoliitto toimi jonkinlaisen ison veljen roolissa kylmänsodan ja presidentti Kekkosen aikana.   

Keskustelut lasten hyvinvoinnista on keskustelua meistä. Olemmehan itsekin kasvaneet näissä samoissa tunnelmissa, vaikkemme sentään kärsineet ikävistä koulukiusaamisdraamoista samoissa mittasuhteissa (koulusurmat) joita 1990–2000 luvulla syntyneet lapset kohtaavat. 

Vaikeneminen

Puhumattomuuden mentaliteetti
Suomen valtion Merkurius on Kauriissa joka osaa asiallisen argumentoinnin ja asiakirjamallien laadinnan, niin ettei kirjoitetussa kielessä ole tunteen häivääkään.

Vähäsanaisuudesta tai puhumattomuudesta viis, ellei tuo vähäinenkin puhe ole sitten kuivan asiallista. Jos se on sitä, niin mitä se kertoo kuulumisten vaihdosta lastemme kanssa? Keskustelemmeko ollenkaan lastemme kanssa? Jos puhumme, koskettavatko aiheet muutakin kuin kouluasioita ja muita velvollisuuksia vai vain tulevaisuuden suunnitelmia pärjäämisen valossa?

Tieteelliset - Merkurius Kauris ihmiset
ovat oma ryhmänsä, joka kuva melko hyvin suomalaista mentaliteettia.

Mutta jos tunnet heitä yksilötasolla, heidät tuntee siitä, etteivät turhia lörpöttele ellei kartalla ole muita ulospäin suuntautuneita tekijöitä. Merkurius Kauriit havainnoivat maailmaa, asioita ja ilmiöitä konservatiivisen filtterin läpi. Tällainen henkilö keskittyy tosia asioiden pariin, kuten tieteen tutkimiseen ei esimerkiksi astrologiaan. Heillä on kristallinkirkas oikeudentaju joskin mielikuvitusta täytyneen etsiä, toisaalta. Puhe on korutonta ja suppeaa johon ei tuhlata aikaa. Sanavalinta on huolellista siksi että me suomalaiset arastelemme poiketa tavanomaisesta mallista. Toki löytyy myös puheliaista suomalaisia jotka eivät kompastu tähän yleiseen suomalaiseen ilmapiiriin.

Suomalaisten tulevaisuus ja vapaudenkaipuu
Kokonaisvaltaista kansallista itsetuntoa edustaa Aurinko, joka suomen itsenäistymisen syntymisen hetkellä oli Jousimiehen merkissä.

Jousimiesmäinen onnekkuus ei pääse vapaasti virtaamaan jos emme käsittele itsetunto-ongelmaa.  Jousimies voi esiintyä nousukasmaisesti pyrkiessään ”parempiin piireihin”. Tätä piirrettä kuvannee hyvin suomalaisten hassu piirre ihailla ulkomaisuutta, vähätellä paikallisia olosuhteita ja lähialuetta ja kenties läheisiään. Itsetunto syytökset nousevat ilmeisesti Kuunsolmujen Kauris – Rapu akselin kautta.

Niin häijyltä kun se kuulostaakin niin Jokelan ja Kuhajoen tapahtumat ovat käänteisesti se merkki joka täytyi tapahtua jotta havahtuisimme ja välttämätön tapahtuu.  Se sopii nimenomaan Kauriin merkkiin, oppia virheistään.  

kuvat ja teksti, Tuija Uusitalo 3.3.2009.