Astro Uutiset

Uutisia astrologian näkökulmasta

slide2
slide4
slide3
slide1

Hamina "Oinaskaupunki"

Oinas_merkki"OinaOinas_merkkiskaupunki" Hamina, on aloitteentekijä myös taatuman keskellä

Yleismaailmallisen taantuman, lomautusten ja yrityksien lakkauttamisten keskellä ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat ilouutiset ovat kantautuneet oinaan merkeissä perustetusta Haminasta. Perinteisen paperitehtaan tiloihin perustettava Googlen palvelinkeskus on konkreettinen osoitus haminalaisesta, oinaan merkille tyypillisestä aloitteellisuudesta. Hamina

Haminan kaupungin perustamisajankohta on monella tavalla mielenkiiltoinen, eikä vähinten astrologisesti. Alkuperäisen kaupungin perustamisen kartan Aurinko on aloitteellisessa Oinaassa 31.03.1653.

Myös Uranus joka symbolisoi kykyä elää nykyhetkessä, on keskeisessä ja haasteellisessa roolissa Haminan astrologisella kartalla. Käytännön tasolla Uranus ilmenee esimerkiksi "yllättävinä irtiottoina" joista hyvänä esimerkkinä toimivat Summan tehtaan lakkauttaminen vuonna 2008 ja Sataman osatoiminnassa tapahtuneet muutokset.

Haminan astrologisen kartan kokonaisilme kertoo menestyksestä jonka lähtökohtana on onnistunut ajoitus

Kaupungin lyhyt astrologinen profiili:
Haminan kaupungin perustamisajankohta on astrologisesti Oinas. Aurinko on tuolloin Oinaan merkissä ja Kuu voi olla myös Oinaan merkissä mutta sen varmistamiseksi meillä tulisi olla allekirjoitushetken kelloaika. Kuu siirtyy saman päivän iltapäivänä Härän merkkiin. Kuu on siis jommassakummassa merkissä ja voimme vain arvailla kummassa se on. Mutta sen tiedämme että astrologisesti Oinasta hallitsee Mars ja se on Haminan kartalla sijoittunut myös maskuliiniseen Jousimiehen merkkiin. Lisäksi Auringolla ja Marsilla on hyvä asema keskenään. Oinaan rohkeus ja Jousimiehen hyvä onni ovat luoneet kaupungin ilmapiirin ”miehiseksi”.

Hamina on vanha kauppa- ja linnoituskaupunki ja moleHaminammat ominaisuudet soveltuvat hyvin oinaan merkkiin. Monet taistelut luovat sotilaallisen menneisyyden kaupungille.

Maamme ensimmäinen (!) reserviupseerikoulu perustettiin Haminaan ja kuinka ollakaan sopivasti huhtikuun alussa ”Oinaan hetkellä”. Oinas soveltuu aloittajaksi ja ensimmäiseksi, koska se aloittaa myös eläinradan ensimmäisenä merkkinä.
Lisäksi Haminan kaupungin toiminta (mars) on sopivasti noussut esille poliittisen ja yhteiskunnallisen roolinsa kautta jotka sopivat kuin nakutettuna Jousimiehen merkin ominaisuuksiin.  

Kaupunki on perustettu myönteisessä kasvua symboloivassa uuden eli kasvavan Kuun vaiheessa. Kaupungin kartalla on ylipäänsä vain muutama niin sanottu perääntyvä planeetta, jotka yhdessä takaavat kaupungin pyörien pyrkivän ketterästi vuosisatojen saatossa.

SummanTehdas Nykyhetki
Tietoteknistä hakukonejätti Googlea, voidaan mitä yhtä merkittävänä asiana kun Haminan satamaliikenteen alkua. Ensimmäinen maininta satamasta on vuodelta 1336 ja tuolloin ephemeris planeettojen sijainteja kuvaavat taulukot osoittavat että Pluto oli tuolloin Oinaan merkissä! (kuten myös tuolloin oli: Neptunus Kauris, Uranus Kalat, Saturnus Skorpioni).    

Löytääksemme syitä Haminan hyvälle tuurille tämän hetkisen maailmanlaajuisen taantuman keskellä on huomioitava vielä kaupungin astrologisen kartan Uranuksen asema vuonna 1653.
Uranuksella on taito repäistä ennakoimattomasti irti vanhasta. Sen aiheuttamat odottamattomat käänteet tarjoavat tietysti myös uudistumista ja moderneja ratkaisuja. Kansainvälisyys sopivat sille myös. Haminan kaupungin Uranus sijaitsee kurinalaisessa ja perinteitä kunnioittavassa kauriin merkissä. Joka sopii hyvin siihen että perinteinen metsäteollisuus väistyy ja tilalle tulee modernia yli rajojen ulottuvaa tekniikkaa.

Molemmat Haminaan tulevat uudet yrityksen
Google ja Winvind tuulivoimala ovat astrologisia malliesimerkkejä. Molemmat ovat moderneja, yli rajojen ulottuvia ja perustuvat sähköön. Lisäksi kaupungin Uranus ja tämän hetken Pluto ovat molemmat konkreettisessa Kauriin merkissä. Winvind tuottaa neljällä tehtaan edustalle sijoitetulla tuulimyllyllä sähköä Googlelle! 

Hamina_merkitytPlaneetatTarkastellaanpa, mitä merkittäviä määrä astekulmia Uranus tekee kartalla. Oleellista Haminan kaupungin onnekkuuden kannalta on Uranuksen tekemä kvintiiliä eli 72 asteen kulmaa kaupungin Venukseen.  Venuksen astrologinen merkitys rakkauden lisäksi on myös puoleensa vetävyys, arvot ja yhteistyö.
Tämä 72 asteen kulma on eräänlainen onnenpotkujen laukaiseva tekijä, koska tämän hetken Pluto Kauriin merkissä (2008-) osuu juuri tähän kohtaan. Uranus on astrologinen jokeri joka tuo rajut muutokset hyvässä ja pahassa kuten Summan tehtaan loppumisen ja 450 ihmistä jäädessä työttömäksi tammikuussa 2008 ja nyt yllätyksenä tulivat aikakauden modernimmat hankkeet.

Uranus hajotti vakiintuneen järjestelemän. Sen toiminta voi olla kovinkin radikaalia ja riippumatonta ja siihen liitettään uuden tekniikan ihannointia ja tasa-arvo ajattelu eli lyhyesti sanottuna henkinen vapaus. Sillä on vapaus toimia hetkessä, ilman vanhojen sitoumusten rasitteita.

Haminan kaupunki on siis vastaanottavainen pakotetuille (Pluto) rakenneuudistuksille (Uranus Kauriissa). Pluto moukaroi kaupungin Uranusta tammikuussa 2008 ja se teki perinteisestä (kauris) teollisuuden alueesta lopun – uuden (uranus) tieltä, jonka vaikutus selvisi vasta kun Pluto siirtyi kunnolla Kauriiseen 2008 lopulla.


Puutullit-Suomi_pallukat Uranus risteili myös Suomen kartalla
Suomen valtion kartalla metsäteollisuuden epävarma tulevaisuus nousi varoittamattomana uutisiin toukokuussa 2007 juuri sopivasti, kun Uranus kosketti valtion Marsia Neitsyen merkissä eli teollisuuden liikkuvia rattaita. Uranus tuulet nostattivat esillä myös sairaanhoitajien työnseisaukset syyskuussa 2007 kun Uranus kulki toistamiseen Suomen Mars Neitsyen yli. Tämä sopi hyvin kuvaan koska Neitsyeen liitetään mm. arki, päivittäiset tehtävät, terveys.
Jos perinteisyys on myrkkyä Uranukselle, niin sen luomat aikaan saamat yllätykset yksilöllisellä ja sosiaalisella tasolla saavat pienen ihmisen äkkiä haukkomaan henkeä.

Joskus Uranuksen tuomat muutokset hajottavat kohteen asiat niin pahasti perustuksia myöten ettei jälleenrakentamiseen enää kyetä, ellei planeetta johon se osuu ole hyvissä asemissa kartan muihin tekijöihin jotka antavat sille kykyä nousta taas ylös. Onneksi tällainen onnekas kohta löytyy myös Suomen valtion kartalta kun Mars, tekee siinä 72 asteen kulma Pluto Rapuun.

Toki Haminalla on itsellään Jupiter Vesimiehessä ja tämä vahvistaa kaupungin kykyä ymmärtää että radikaaleissa uudistuksissa piilee mahdollisuudet.
Vesimiehen hallitseva planeetta on siis tämä Uranus. Huomioitavaa on että Vesimies merkkinä on nimestään huolimatta ilma-elementtiin kuuluva. Tuuli, sähkö ja satelliitin kautta tapahtuva viestinä modernina teknologiana osuu paremmin kuin hyvin tähän ajankohtaan ja tähän kaupunkiin. Sähköiset alat, kuten tietotekniset ja erilaiset tutkimusvalmiudet löytyvät sen hyvin Haminan kaupungin sijoittuneen Merkuriuksen kautta, joka antaa kaupungin henkeen sopivasti uranusmaista älykkyyttä, 90 asteen tarkalla kulmalla.

Haminan tulevaisuus
Näillä näkyminen näyttää Haminalla menevän hyvin. Vuosi 2013 tuo mukanaan toisenlaisia myllerryksiä kuin pari viime vuotta jotka ovat omalla tavallaan paljon haastavampia kuin viimeaikaiset Uranuksen tuomat tuulet.

Kunnes Pluto etenee Kauriin merkissä 10 asteeseen, niin Haminan miettii identiteettiään uudelleen vuosina 2013–2014, kuten moni muu ihminen jonka syntymäpäivät osuvat maaliskuun viimeiselle päivälle.

kuvat ja teksti, Tuija Uusitalo 28.2.2009